Tilbage
Bayer Leverkusen – Borussia Mönchengladbach
  • Bayer Leverkusen – Borussia Mönchengladbach
    Bayer Leverkusen – Borussia Mönchengladbach
    • man. 09. jan.
Bayer Leverkusen – Borussia Mönchengladbach

Tro det eller lad være, men Rhein-området omkring storbyen Köln er ikke kun hjemsted for et enkelt derby, men hele tre. Kampene mellem alle de tre lokale hold FC Köln, Bayer Leverkusen og Borussia Mönchengladbach betegnes som derbys og spilles for fyldte tribuner på nogle af Tysklands mest imponerende stadions. Derfor kan kampen mellem Leverkusen og Mönchengladbach betegnes som Rhein-derby version 3.0 efter Köln-Leverkusen og Köln-Mönchengladbach.


De to klubbers fans har oplevet en stigende rivalisering siden 1960’erne hvor især Gladbach var med helt fremme hvor det var sjovest og derfor kom der også stigende fokus på diverse lokalopgør i Rhein-området. Borussia Mönchengladbach er den mest succesrige Rhein-klub med 2 Europa-triumfer og hele fem mesterskaber. Senere skulle magtbalancen tippe og i perioden fra midt 90’erne og ind i 00’erne var Bayer Leverkusen suverænt det bedste hold i regionen. Her lykkedes det blandt andet at nå Champions League finalen, hvor kun et tordendrøn fra Zidane stod i vejen for den ultimative triumf. Den skiftende magtbalance har ført til at kampene mellem de tre hold nu er blandt de mest intense i Tyskland, kun overgået af få storkampe som Dortmund – Bayern München og Dortmund – Schalke 04.

Vil du opleve den stemningsfyldte optakt til et, eller flere, derbys i området, se kampene fra de bedste pladser og opleve energien fra første parket, så lad os fortælle dig mere om oplevelsen. Begge klubbers hjemmebaner er nemlig berygtede for deres utroligt intense stemning til derbys, og det er på stort set hele stadion. Men skal du helt tæt på de mange følelser der udspiller sig, så lad os guide dig til de pladser hvor du både kan nyde spillet og intensiteten på banen samt lydkulissen fra de tæt befolkede tribuner bag målene. Det her er fodbold for den tyske arbejderklasse og derfor fodbold når det er allerbedst og mest følelsesladet. Her vil man ikke på arbejde en mandag efter et weekend-nederlag til lokalrivalen.